nivå
Middels
aktiv
25min
totalt
1t
Ovnsbakt ishavsrøye med couscous og sitrussalat
nivå
Middels
aktiv
25min
totalt
1t
Ovnsbakt ishavsrøye med couscous og sitrussalat
Ishavsrøye er oppdrettet i det kalde havet i nord. Den har fast, saftig og delikat fiskekjøtt med lys rosa farge, og den har lav fettprosent. Her er den bakt i ovn, noe som bevarer smak og saftighet.
DETTE TRENGER DU
PERSONERSLIK GJØR DU
Rens fiskene, skjær av hode og hale og klipp av finnene. Skjær 3–4 skråsnitt i skinnet på den ene siden. Dryss salt i snittene og i buken på fiskene.
Legg fiskene i ildfast fat med snittsiden opp. Skjær den ene sitronen i tynne skiver og stikk dem i snittene. Skjær den andre sitronen i tynne båter og legg dem rundt fiskene. Hell hvitvin over. Bak fiskene, til de så vidt slipper beinet, i ovn ved 175° i ca. 25 minutter.
Hell kokende vann over couscousen. Dekk den til og la den stå til alt vannet har trukket inn. Rør inn de øvrige ingrediensene.
Skrell sitrusfruktene og skjær fruktkjøttet i små terninger. Bland dem og smak til med olje, salt og pepper.
Server fisken med couscous og sjyen som saus og salaten ved siden av.