Panert kveite med sennepssaus
Panert kveite med sennepssaus
DETTE TRENGER DU
PERSONERSennepssaus
Tomat- og olivenbrød
SLIK GJØR DU
Start med brødet. Varm melken til den er fingervarm, tilsett olje. Smuldre gjæren i bakebollen og hell melken med oljen over. Tilsett resten av ingrediensene og elt deigen til den er blank og smidig. Dekk godt til og la heve til dobbelt størrelse, ca. 45 minutter.
Elt deigen lett om og form den til et brød. Legg det på bakepapir på stekebrett, dekk brødet til og la det etterheve i ca. 20 min. Snitt brødet og pensle det med lunkent vann.
Stek brødet på nederste rille i ovnen ved 200º i ca. 35 minutter til det er gjennomstekt. Avkjøl det på rist.
Lag sennepssausen. Mos egge-plomme sammen med sennep. Visp inn olje i en tynn stråle, som til majones. Rør inn resten av ingrediensene og smak til med salt. Sett sausen i kjøleskap til den skal brukes.
Skjær fiskefilten i fire jevnstore stykker. Bland mel, salt og pepper på en tallerken. Visp egget sammen på en annen tallerken og ha strø-kavring på den tredje tallerkenen. Vend fisken først i mel, deretter i egg og til slutt i strøkavring.
Varm smør og olje i steke- pannen og stek fisken på middels varme til den er gyllen og knapt gjennomstekt, ca. 2-3 minutter på hver side.
Server fisken varm med den kalde sausen, nystekt brød og salat eller kokte grønnsaker.