Reinsdyrfilet med plommesaus
Reinsdyrfilet med plommesaus Oppskrift
nivå
Middels
aktiv
1t 20min
totalt
1t 30min

Reinsdyrfilet med plommesaus

nivå
Middels
aktiv
1t 20min
totalt
1t 30min

Reinsdyrfilet med plommesaus

Reinsdyrfilet med plommesaus av bringebæreddik, kanelstang, stjerneanis, rødvin, viltkraft og plommer. Server med persillerøtter og blomkålpuré. Foto: Synnøve Dreyer

Inneholder

Laktose

Oppskrift

Vurdering

0.5 (1 stemmer)
Reinsdyrfilet er eksklusivt. Her har den fått følge av en fantastisk plommesaus og blomkålpuré.

DETTE TRENGER DU

PERSONER
750g
1ts
2ss
Smør(til steking)

Blomkålpuré

0.5ts
Salt(smak til )
0.5ts
Svart pepper(smak til )

Plommesaus

4stk
Plomme(røde)
2ss
Eddik(eks. bringebæreddik)
3dl
Kraft(vilt)
1ss
Smør(kaldt)
1klype(r)
Salt(smak til )
1klype(r)
Svart pepper(smak til )

Tilbehør

1klype(r)
Salt(smak til )
1klype(r)
Svart pepper(smak til )
2dråpe(r)
Sitronsaft(smak til )

SLIK GJØR DU

  1. Skjær forsiktig av eventuelle hinner på reinsdyrfileten.

  2. Krydre med salt og pepper. Brun fileten i en varm panne i litt smør. Legg fileten over i en ildfast form. Stikk et steketermometer i fileten og stek den i oven på 125 °C i noen minutter til kjernetemperaturen viser 65º. La fileten hvile noen minutter før den skjæres opp.

  3. Del plommer i to, fjern steiner. Lag et snitt i skinnet på hver halvdel.

  4. Kok opp en kjele med sukker og eddik. Legg i plommene med skinnet ned til det løsner. Ha i stjerneanis, kanelstang og rødvin. Kok opp. La småkoke til plommene er møre, ikke bløte.

  5. Ta ut halvparten av plommene og mos resten av plommene i sausen. Kok videre inn til det halve. Sil sausen. Tilsett viltkraft og kok inn til halve. Rør inn kaldt smør og smak til med salt og pepper.

  6. Ta skinnet av plommene og varm dem i sausen rett før servering.

  7. Del blomkålen i små buketter og kok dem møre i fløte. Hell av fløten og ta vare på den. Tilsett smør og mos blomkål med en stavmikser. Spe med fløtemelk til passe konsistens. Smak til med salt og pepper.

  8. Skrell persillerøtter og del dem i fire. Stek dem myke i smør. Glaser dem med sukker mot slutten av steketiden. Smak til med salt, pepper og litt sitronsaft.

  9. Server skiver av reinsdyrfilet med blomkålpuré, stekte persillerøtter, plommesaus og evt. poteter med friske urter.

Reinsdyrfilet med plommesaus av bringebæreddik, kanelstang, stjerneanis, rødvin, viltkraft og plommer. Server med persillerøtter og blomkålpuré. Foto: Synnøve Dreyer

Inneholder

Laktose

Oppskrift

Vurdering

0.5 (1 stemmer)

TAGGER

DEL OPPSKRIFTEN