Reinsdyrstek med potetstappe og viltsaus
Reinsdyrstek med potetstappe og viltsaus
DETTE TRENGER DU
PERSONERSLIK GJØR DU
Gni inn steken med krydder. Stikk inn et steketermometer mot kjernen av kjøttet. Legg steken i en langpanne sammen med løk i båter og gulrot i skiver. Tilsett vann og sett pannen inn i stekeovnen på 125°. Steketiden er cirka 2 timer, avhengig av stekens tykkelse. Når steketermometeret viser cirka 70° har steken en rosa snittflate, ved cirka 76° er den grå.
Skrell potet og kok dem i usaltet vann (for ikke å få seig potetmos). Hell av vannet og mos potetene.
Visp inn olivenolje og parmesan. Rør i mosen til den blir luftig. Smak til med salt og pepper, og rør inn urtene.
Sil opp sjyen. Brun smør og mel og spe med sjy. Ha i einebær og kok opp under omrøring. La sausen småkoke i cirka 10 minutter. Tilsett rømme og geitost eller tyttebær, og smak til med salt og pepper.
Vask gulrøttene godt, og del dem i to på langs. Stek dem i smør noen minutter sammen med løk og sopp. Tilsett honning og salt og pepper. Varm til gulrøttene er knapt møre.
Server reinsdyrstek med grønnsakene, viltsaus og potetmos. Rørte tyttebær ved siden av er også en sikker vinner