Reinsdyrstek med potetstappe og viltsaus
Reinsdyrstek med potetstappe og viltsaus Oppskrift
nivå
Lett
aktiv
2t 15min
totalt
2t 25min

Reinsdyrstek med potetstappe og viltsaus

nivå
Lett
aktiv
2t 15min
totalt
2t 25min

Reinsdyrstek med potetstappe og viltsaus

Reinsdyrstek med hjemmelaget potetstappe, gulrot, kantarell og rødløk. Server med smakfull viltsaus av smør, sjy, knuste einebær og geitost. Foto: Synnøve Dreyer

Inneholder

Laktose
Gluten

Oppskrift

Vurdering

2.8 (8 stemmer)
Vilt er mat for fest. Reinsdyrstek er en klar vinner i mange hjem, men du kan også steke andre typer vilt på samme måte. Hjemmelaget potetmos er kjempegodt til og veldig enkelt å lage. Du kan lage mange varianter etter egen smak, denne har vi smakssatt med parmesan. Steken kan godt stekes dagen før og skjæres i skiver når den er kald. Pakk skivene i aluminiumsfolie og varm opp på 125° grader i cirka 20 minutter.

DETTE TRENGER DU

PERSONER
1.5ts
2stk
1stk
7.5dl

Potetstappe

1.5kg
1dl
Parmesan(revet)
1.5ts
Salt(smak til )
0.5ts
Hvit pepper(smak til)

Tilbehør

1pose(r)
Gulrot(mini)
2ss
Smør(til steking)
3ss
Honning(flytende)
1pakke(r)
Kantarell(eller annen sopp)
2stk
Rødløk(i biter)
4klype(r)

Viltsaus

8dl
4stk
Einerbær(knuste)
3skiver
Geitost(evt. 1 ss rørte tyttebær)
0.5ts

SLIK GJØR DU

  1. Gni inn steken med krydder. Stikk inn et steketermometer mot kjernen av kjøttet. Legg steken i en langpanne sammen med løk i båter og gulrot i skiver. Tilsett vann og sett pannen inn i stekeovnen på 125°. Steketiden er cirka 2 timer, avhengig av stekens tykkelse. Når steketermometeret viser cirka 70° har steken en rosa snittflate, ved cirka 76° er den grå.

  2. Skrell potet og kok dem i usaltet vann (for ikke å få seig potetmos). Hell av vannet og mos potetene.

  3. Visp inn olivenolje og parmesan. Rør i mosen til den blir luftig. Smak til med salt og pepper, og rør inn urtene.

  4. Sil opp sjyen. Brun smør og mel og spe med sjy. Ha i einebær og kok opp under omrøring. La sausen småkoke i cirka 10 minutter. Tilsett rømme og geitost eller tyttebær, og smak til med salt og pepper.

  5. Vask gulrøttene godt, og del dem i to på langs. Stek dem i smør noen minutter sammen med løk og sopp. Tilsett honning og salt og pepper. Varm til gulrøttene er knapt møre.

  6. Server reinsdyrstek med grønnsakene, viltsaus og potetmos. Rørte tyttebær ved siden av er også en sikker vinner

Reinsdyrstek med hjemmelaget potetstappe, gulrot, kantarell og rødløk. Server med smakfull viltsaus av smør, sjy, knuste einebær og geitost. Foto: Synnøve Dreyer

Inneholder

Laktose
Gluten

Oppskrift

Vurdering

2.8 (8 stemmer)

TAGGER

DEL OPPSKRIFTEN