nivå
Lett
aktiv
20min
totalt
40min
Restesuppe med rotgrønnsaker
nivå
Lett
aktiv
20min
totalt
40min
Restesuppe med rotgrønnsaker
RESTER FRA JULEN: Lag en nydelig suppe på rester du har igjen fra jul og nyttår. Herlig hverdagssuppe!
Foto: Opplysningskontoret for frukt og grøntOppskrift
Opplysningskontoret for frukt og grønt
mat@dagbladet.noVurdering
2.1 (29 stemmer)
Dette er en deilig suppe som metter godt. Masse gode grønnsaker harmonerer med rester av julemat som for eksempel skinkestek eller kalkun. Tomater og litt chili setter en spiss på suppen.
DETTE TRENGER DU
PERSONER3dl
Kalkun(kalkunrester)
2ss
Nøytral matolje(til steking)
1stk
0.5stk
4stk
1stk
2stk
2skiver
2skiver
5dl
Hodekål (hvitkål)(finsnittet)
1boks(er)
3fedd
0.5stk
Rød chili(uten hinner og frø)
1stk
Grønnsaksbuljong(terning)
1l
SLIK GJØR DU
- Rens alle grønnsakene. Skjær alt, unntatt purren, i små biter. Ha de i buljongkjelen. Tilsett tomater. Kok til grønnsakene er møre, ca. 20 minutter.
- Skjær kjøttrester i terninger og purren i ringer. Ha dette i kjelen de siste 5 minuttene.Smak til med pepper. Tilsett mer vann om suppen blir for tykk.
Server suppen med godt brød.
RESTER FRA JULEN: Lag en nydelig suppe på rester du har igjen fra jul og nyttår. Herlig hverdagssuppe!
Foto: Opplysningskontoret for frukt og grøntOppskrift
Opplysningskontoret for frukt og grønt
mat@dagbladet.noVurdering
2.1 (29 stemmer)