Roastbiff  Oppskrift
nivå
Middels
aktiv
1t
totalt
1t 30min

Roastbiff

nivå
Middels
aktiv
1t
totalt
1t 30min

Roastbiff

Det er ikke mye festmat som er så realt som en hjemmelaget roastbiff. Her har Brimi brukt kalvekjøtt. Foto: Mette Møller

Inneholder

Egg
Fisk

Oppskrift

Vurdering

4 (3 stemmer)
Det er ikke mye festmat som er så realt som en hjemmelaget roastbiff. Her har Brimi brukt kalvekjøtt. 

DETTE TRENGER DU

PERSONER

Remulade

1klype(r)
30g
Sylteagurk(finskåret)
1bunt
Kruspersille(finhakket)
0.5ss
Ansjos(finhakket, kan sløyfes)
1ss
Smør(til bruning)
1klype(r)
1klype(r)

SLIK GJØR DU

  1. Gni kjøttet inn med salt og pepper, og brun det i smør i stekepanne. 

  2. Sett kjøttet i ovn på 180 grader. Bruk steketermometer. Ta ut kjøttet når det har nådd kjernetemperatur 54-55 grader. Det vil så stige til rundt 60 grader etter det er tatt ut av ovnen. 

  3. La kjøttet hvile lenge, og dekk det så med plast og sett roastbiffen kjølig til den skal serveres. Server kjøttet i tynne skiver sammen med en god remulade, grønne og hvite asparges, smørstekte nypoteter og bakt småløk. 

  4. Pass på at alle ingrediensene har romtemperatur. 

  5. Rør eggeplommene godt sammen med litt salt. Pisk så inn oljen. Start med noen få dråper, og deretter en tynn stråle. 

  6. Tilsett sitronsaft og smak til. Bland til slutt inn sylteagurk, kapers, persille og ansjos.

Det er ikke mye festmat som er så realt som en hjemmelaget roastbiff. Her har Brimi brukt kalvekjøtt. Foto: Mette Møller

Inneholder

Egg
Fisk

Oppskrift

Vurdering

4 (3 stemmer)

TAGGER

DEL OPPSKRIFTEN