Sellerirotsuppe med løpstikke og sellerirotgnocchi
Sellerirotsuppe med løpstikke og sellerirotgnocchi
DETTE TRENGER DU
PERSONERSLIK GJØR DU
Kutt sellerirota i terninger, og ha den i fløtemelken. Kok den god og mør på medium varme sammen med et par stilker løpstikke.
Sil av sellerirota, og sett den til avkjøling. Smak suppa til med litt revet sitronskall og salt, og rør inn seterrømme for å få fin syre. Avkjøl.
Så skal du lage gnocchi. Kjør den avkjølte sellerirota sammen med egg og eggeplomme i en blender til en tykk, halvgrov puré. Ha puréen over i en bolle.
Rør inn mel til en løs, men noenlunde formbar deig. Riv i ost.
For å forme gnocchi kan du bruke ulike teknikker. Dryss godt med mel på toppen av deigen, ta opp en klype deig og rull og form den forsiktig i hånden. Du kan også ha deigen i en sprøytepose, sikte et lag mel utover et brett og sprøyte tykke pølser på brettet. Sikt så mel over dette igjen, rist litt i deigpølsene og kutt forsiktig i biter med en kniv.
Ha bitene over i kokende, lettsaltet vann, og kok i 1-2 minutter til de flyter opp. Løft ut og avkjøl.
Stek gnocchiene i smør i ei panne til de er gylne på den ene siden. Snu og stek videre samtidig som du tilsetter pinjekjerner og rødløk. Bland inn persille og smak til med litt salt.
Fordel dette i suppetallerkener mens det er varmt, og hell forsiktig på den kalde suppa. Topp med finhakket løpstikke.