Skreipinner - fiskepinner av skrei
Skreipinner - fiskepinner av skrei
SKREIPINNER: Skrei er en flott råvare for både helgekos og hverdagsmiddager. Karlas gode fiskepinner av skrei smaker nydelig og blir skikkelig snacks sammen med hjemmelaget remulade.
Foto: Mette MøllerDETTE TRENGER DU
PERSONERKarlas danske remulade
SLIK GJØR DU
Strø lett med salt og pepper på fisken. Rull den i hvetemel, så i egg og tilslutt i Panko eller brødsmuler.
Varm opp en stekepanne med godt med olje i. Stek fisken gyllenbrun på hver side. Du kan også fritere fiskepinnene hvis du vil ha et helt jevnt resultat.
Strø litt salt på hver side av fiskepinnene når du tar dem ut av pannen. Server med en god remulade.
Lag en hvitløksolje av solsikkeoljen og hvitløken ved å bruke stavmikser.
Ha eggeplommer, sennep, sitronsaft, eddik og en klype salt i et desilitermål. Sett stavmikseren helt nederst i desiliter og hell hvitløksoljen oppå.
Kjør stavmikseren på full guffe samtidig som du drar den oppover og emulgerer alt sammen til en tykk aioli. Ha i litt mer olje hvis den bli for tynn. Smak til med salt og pepper.
Vend i resten av ingrediensene. Har du rester av pickles er det også nydelig å bruke i remuladen.
SKREIPINNER: Skrei er en flott råvare for både helgekos og hverdagsmiddager. Karlas gode fiskepinner av skrei smaker nydelig og blir skikkelig snacks sammen med hjemmelaget remulade.
Foto: Mette Møller