Stekt kongekrabbe med eplepuré Oppskrift
nivå
Middels
aktiv
30min
totalt
40min

Stekt kongekrabbe med eplepuré

nivå
Middels
aktiv
30min
totalt
40min

Stekt kongekrabbe med eplepuré

TILBEHØRET BASERT PÅ EPLER: En nydelig, lett syrlig eplepure og en salat med epler, løk og dill. 

Foto: Mette Møller

Inneholder

Skalldyr

Oppskrift

mat@dagbladet.no

Vurdering

3.1 (15 stemmer)
Dette er den perfekte forrett til nyttårsfesten. Delikat, friskt og fantastisk godt. Legg gjerne på en skje løyrom på hver porsjon siden det er nyttår!

DETTE TRENGER DU

PERSONER

Eplesalat

1stk
Eple(syrlig, i tynne strimler)
Dill(en håndfull, plukket)
0.25stk
Rødløk(finkuttet)
1ss
Sesamfrø(ristet)

Eplepuré

2stk
Eple(syrlige, skrelt og tatt ut kjernen)
0.5stk
Sitron(saften)
2stk
Kongekrabbe(store, rå, rensede kongekrabbearmer)
2fedd
Hvitløk(knuste)

Ketchupsaus

2stk

SLIK GJØR DU

  1. Stykk opp kongekrabben i ønskede biter, og strø på salt og pepper.

  2. Varm pannen medium varm, og ha i oljen og krabben.

  3. Stek i rundt 1 minutt på hver side, og ha så hvitløk og smør i pannen. Skru ned på lav varme. Øs smør over krabben i 2-3 minutter, og den er klar til servering. 

  4. Legg sukker, epler, sitronsaft og vann så det dekker eplene i en kjele. Kok til eplene er møre.

  5. Ta eplene ut av vannet, og kjør dem til en glatt puré i en blender. Bruk litt av vannet fra kokingen hvis det ikke går rundt, men pass på at puréen ikke blir for tynn.

  6. Smak til med sukker, jeg syns den er best når den er ganske syrlig.

  7. Rør sammen rødløk og eddik, og la det stå i minst 10 minutter.

  8. Rett før servering blander du i olivenolje, eple og dill. Smak til med salt.

  9. Strø gjerne litt sesamfrø over til slutt. 

  10. Ha ketchup og worchestershiresaus i en liten kjele, og reduser til om lag halvparten.

  11. Smak til med tabasco.

TILBEHØRET BASERT PÅ EPLER: En nydelig, lett syrlig eplepure og en salat med epler, løk og dill. 

Foto: Mette Møller

Inneholder

Skalldyr

Oppskrift

mat@dagbladet.no

Vurdering

3.1 (15 stemmer)

TAGGER

DEL OPPSKRIFTEN