Stekt kongekrabbe med eplepuré
Stekt kongekrabbe med eplepuré
TILBEHØRET BASERT PÅ EPLER: En nydelig, lett syrlig eplepure og en salat med epler, løk og dill.
Foto: Mette MøllerDETTE TRENGER DU
PERSONERSLIK GJØR DU
Stykk opp kongekrabben i ønskede biter, og strø på salt og pepper.
Varm pannen medium varm, og ha i oljen og krabben.
Stek i rundt 1 minutt på hver side, og ha så hvitløk og smør i pannen. Skru ned på lav varme. Øs smør over krabben i 2-3 minutter, og den er klar til servering.
Legg sukker, epler, sitronsaft og vann så det dekker eplene i en kjele. Kok til eplene er møre.
Ta eplene ut av vannet, og kjør dem til en glatt puré i en blender. Bruk litt av vannet fra kokingen hvis det ikke går rundt, men pass på at puréen ikke blir for tynn.
Smak til med sukker, jeg syns den er best når den er ganske syrlig.
Rør sammen rødløk og eddik, og la det stå i minst 10 minutter.
Rett før servering blander du i olivenolje, eple og dill. Smak til med salt.
Strø gjerne litt sesamfrø over til slutt.
Ha ketchup og worchestershiresaus i en liten kjele, og reduser til om lag halvparten.
Smak til med tabasco.
TILBEHØRET BASERT PÅ EPLER: En nydelig, lett syrlig eplepure og en salat med epler, løk og dill.
Foto: Mette Møller