nivå
Vanskelig
aktiv
1t
totalt
2t
Viltgryte med anis og einerbær
nivå
Vanskelig
aktiv
1t
totalt
2t
Viltgryte med anis og einerbær
Oppskrift
Allers
mat@dagbladet.noVurdering
3.1 (11 stemmer)
Dette er en flott gryte å invitere til fest på. Den har en fyldig smak og anisen setter en spiss. Server gryten med hjemmelaget potetmos og en skje ripsgele
DETTE TRENGER DU
PERSONER800g
Reinsdyrkjøtt(i biter. kan byttes ut med elg eller hjort)
6dl
2stk
Løk(hakket)
2fedd
Hvitløk(finhakket)
0.5dl
5stk
1ts
1ts
Einerbær(knuste)
2stk
5dl
150g
150glass
1klype(r)
1klype(r)
1ss
Maisstivelse (Maizena)(til jevning)
0.5dl
SLIK GJØR DU
Stek kjøttet i en stor gryte, gjerne i en jerngryte i olivenolje.
Tilsett hvitløk og løk. Rør i tomatpuré, stjerneanis, timian, einerbær, laurbærblad og litt salt og pepper. Stek videre noen minutter.
Hell på rødvin og vann slik at det dekker kjøttet. La gryten trekke på svak varme i ca. 1 time under lokk til kjøttet er mørt.
Skrell og kok gulrot og pastinakk i 1 cm tykke skiver. Tilsett det i gryten og la det koke ca. 15 minutter.
Jevn gryten med maisenna som er rørt ut i kaldt vann. Smak til med salt, pepper og ripsgelé.
Pynt med urter og server gryten med ripsgelé eller tyttebærsyltetøy og potetstappe.
Oppskrift
Allers
mat@dagbladet.noVurdering
3.1 (11 stemmer)