Fiskesuppe med reker og potet Oppskrift
nivå
Lett
aktiv
20min
totalt
30min

Fiskesuppe med reker og potet

nivå
Lett
aktiv
20min
totalt
30min

Fiskesuppe med reker og potet

Suppe med torsk, reker, tomat og hvitløksbrød. Foto: Kent Jardhammar

Inneholder

Fisk
Skalldyr
Gluten

Oppskrift

Vurdering

Lettvint og god fiskesuppe som du gjerne kan invitere gjester på.  

DETTE TRENGER DU

PERSONER
400g
400g
Tomat(knuste, hermetiske)
4dl
2stk
Fiskebuljong(terninger)
2stk
Paprika(røde, i biter)
400g
1klype(r)
1klype(r)
400g
Reker(med skall)
3ss
Dill(hakket)

Hvitløksbrød

4skiver
3ss
Kruspersille(hakket)
1fedd
Hvitløk(knust)

SLIK GJØR DU

  1. Skrell og del poteter i biter.

  2. Kok opp knuste tomater, vann og fiksebuljong i en kjele, og la potetene koke med i ca. 12 minutter.

  3. Bland sammen smør, persille og hvitløk. Fordel det på brødskivene. Legg dem på bakepapir på en stekeplate, og stek dem midt i ovnen ved 250° i ca. 8 minutter, til smøret smelter og brødet får farge.

  4. Bland sambal oelek, paprika og torsk i biter i gryten. La det koke forsiktig til fisken er gjennomkokt og potetene er myke. Smak til med salt og pepper.

  5. Skrell rekene. Bland i spinat, og strø over reker og dill. Server gryten med godt brød.

Suppe med torsk, reker, tomat og hvitløksbrød. Foto: Kent Jardhammar

Inneholder

Fisk
Skalldyr
Gluten

Oppskrift

Vurdering

TAGGER

DEL OPPSKRIFTEN