
nivå
Middels
aktiv
2t 30min
totalt
3t
Fylt kalkunfilet med appelsinsaus
nivå
Middels
aktiv
2t 30min
totalt
3t
Fylt kalkunfilet med appelsinsaus
Oppskrift

Allers
mat@dagbladet.noVurdering
2.6 (86 stemmer)
Stek en stor eller to mindre kalkunfileter. Fylte fileter pakket inn i bacon er kjempegodt og ser flott ut på serveringsfatet.
DETTE TRENGER DU
PERSONERSLIK GJØR DU
Forvarm stekeovnen til 180°.
Surr løk og hvitløk i smør til det blir mykt. Bland inn resten av ingrediensene og sett fyllet til side.
Skjær et langsgående snitt i fileten med en skarp kniv, så det dannes en lomme. Pass på at du ikke skjærer tvers igjennom kjøttet. Legg i fyllet, rull fileten sammen og surr baconskiver rundt.
Stikk et steketermometer inn i den tykkeste delen av fileten og stek til steketermometeret viser 68°. Ta fileten ut av ovnen, legg den på en rist og la den hvile før den skjæres opp.
Lag sausen som anvist på pakken. Rasp skallet av 2 appelsiner og tilsett sausen. Skrell og kutt appelsiner i biter. Forvell rosenkål og gulrøtter i lettsaltet vann noen minutter til de er knapt møre.
Oppskrift

Allers
mat@dagbladet.noVurdering
2.6 (86 stemmer)