Gløggmarinert kalkun
Gløggmarinert kalkun
DETTE TRENGER DU
PERSONERSLIK GJØR DU
Bland gløgg, appelsin og ingefær i en dobbel plastpose og legg biffene i. Mariner gjerne biffene natten over.
Ta kjøttet ut og tørk det med kjøkkenpapir. Krydre kjøttet med salt og pepper og stek i 2–3 minutter på hver side. La de ligge i pannen i ca. 3 minutter på ettervarme.
Poteter vaskes og deles i to. Sett potetene i ildfast form og strø på krydder, urter og parmesan. Stek dem på 225° i ca. 40 minutter, til potetene er myke tvers igjennom.
Skjær grønnsakene i tynne staver. Stek bacon og ta det ut av pannen. Surr grønnsakene på middels varme til de blir gjennomstekt. Ha bacon tilbake i panna og rør om.
Sausen lages av gløggmarinaden. Kok inn marinaden i ca. 5 minutter. Tilsett fløte og soyasaus. Smak til med salt og nykvernet pepper.
Rør maisenna ut i litt kaldt vann og jevn sausen.