nivå
Middels
aktiv
25min
totalt
1t
Innbakt lam
nivå
Middels
aktiv
25min
totalt
1t
Innbakt lam
Filodeig er en tynn deig laget av rismel. Den kan du kjøpe frossen i asiatiske butikker. Her får lammekjøttdeigen deilig smak av spennende krydder.
DETTE TRENGER DU
PERSONER400g
Kjøttdeig(av lam)
2ss
Peanøtter(olje)
1stk
Løk(finhakket)
2stk
Grønn chili(finhakket)
2ss
Ingefær(revet)
0.5ts
0.5ts
Muskatnøtt(revet)
4ss
2ss
Koriander(hakket)
1ts
0.5ts
2ts
15stk
Filodeig(ark)
4ss
Smør(smeltet)
SLIK GJØR DU
Varm oljen i en stekepanne. Stek løken til den blir myk. Ha i malt kjøtt, hvitløk, chili, ingefær, gurkemeie og muskat. Stek blandingen i 3 minutter.
Tilsett vannet og la blandingen surre på svak varme i 10 minutter under lokk. Ta pannen av varmen og rør i koriander og sitronsaft. Smak til med salt og pepper.
Legg to og to filoark oppå hverandre. Del filoarkene diagonalt, slik at det blir 12 trekanter. Legg litt av lammeblandingen på hvert ark. Brett over å pensle med smeltet smør. Legg pakkene på en stekeplate dekket med bakepapir.
Stek dem i ovn ved 180° i 10 minutter. Smør på mer smør og stek i ytterligere 5 minutter.
Filopakkene serveres varme med sataysaus og ris.