nivå
Middels
aktiv
45min
totalt
1t
Kylling med parmaskinke og risotto
nivå
Middels
aktiv
45min
totalt
1t
Kylling med parmaskinke og risotto
Romantisk middag for to med kylling rullet i parmaskinke servert på risotto med parmesan. Det tar litt tid å lage denne middagen, men det er vel verdt det!
DETTE TRENGER DU
PERSONER2stk
4skiver
1bunt
2stk
2ss
1.5dl
0.5dl
Hvitvin(eller eplecider)
25g
Vellagret ost(revet)
0.5dl
50g
1klype(r)
1klype(r)
SLIK GJØR DU
Legg skinkeskivene to og to og dryss noen basilikumblader over. Ha salt og pepper på kyllingfiletene og rull dem inn i skinkeskivene. Bind sammen med en hyssing.
Brun filetene raskt i en stekepanne. Legg dem i en smurt, ildfast form og sett dem i ovnen ved 150° i 15–20 minutter.
Finhakk løken og skjær soppen i mindre biter. Varm smøret og fres løk og sopp raskt. Tilsett risen og stek til den er blank. Spe med vin- eller eplecideren og tilsett buljong i flere omganger.
La risen svelle under stadig røring. Rør i osten og tomatene. Del sukkerertene og tilsett dem også. Krydre med salt og pepper. Ta kyllingen ut av ovnen og del filetene i biter. Server straks med risottoen på samme tallerken.