Laks med mandeldekke og ovnsbakte grønnsaker
Laks med mandeldekke og ovnsbakte grønnsaker Oppskrift
nivå
Lett
aktiv
40min
totalt
45min

Laks med mandeldekke og ovnsbakte grønnsaker

nivå
Lett
aktiv
40min
totalt
45min

Laks med mandeldekke og ovnsbakte grønnsaker

Laks med mandeldekke og ovnsbakte grønnsaker. Velg tilbehør som ikke tar lang tid, da går matlagingen unna i en fei. Foto: Synnøve Dreyer

Inneholder

Fisk

Oppskrift

Vurdering

Her er det grønnsakene som tar litt tid, men hvis de deles i mindre biter, går det likevel ganske raskt.

DETTE TRENGER DU

PERSONER
600g
Laks(filet, med skinn)
1dl
Mandler(hakket)
1ss
Bladpersille(hakket)
2ts
Gressløk(hakket)
2ts
Dill(hakket)

SLIK GJØR DU

  1. Forvarm stekeovnen til 200°.

  2. Rens og skjær alle grønnsakene i terninger eller tynne båter. Bland dem i en form, dryss på salt, pepper og provencekrydder og hell på olje. Bland det hele godt. Stek grønn­sakene midt i ovnen i cirka 30 minutter, til de er knapt møre.

  3. Skrap lakseskinnet fritt for skjell. Dryss laksen med grovt salt, og la den ligge i cirka 10 minutter. Skyll ­saltet av, og tørk fisken godt.

  4. Rør sammen mandler, urter og smør og fordel det på kjøttsiden av laksen. Legg fisken over grønnsakene i ovnen, og stek til den er så vidt gjennomstekt i 8–10 minutter.

Laks med mandeldekke og ovnsbakte grønnsaker. Velg tilbehør som ikke tar lang tid, da går matlagingen unna i en fei. Foto: Synnøve Dreyer

Inneholder

Fisk

Oppskrift

Vurdering

TAGGER

DEL OPPSKRIFTEN