![Lammestek med stekt rosenkål, rødløk og bønner Oppskrift](https://www.oppskrift.no/bilder/c/xl/1/8d6f7303-lammestek-med-rosenkal-rodlok-og-bonner.jpg)
Lammestek med stekt rosenkål, rødløk og bønner
Lammestek med stekt rosenkål, rødløk og bønner
Oppskrift
![](https://www.oppskrift.no/bilder/c/m/2/71fd8577-allers-profilbilde.jpg)
Vurdering
DETTE TRENGER DU
PERSONERSLIK GJØR DU
Start med sausen. La vin og buljong koke samme med gulrot, løk og sellerirot til det gjenstår ca. 2 dl. Sil bort grønnsakene. Rør i smøret, og smak til med salt og pepper.
Stek kjøttet rundt det hele. Strø på salt og pepper. Stek ved 150˚ til kjernetemperaturen er ca. 58˚. Ta steken ut, og la den hvile innpakket i aluminiumsfolie. Sjyen fra pannen kan du sile over i sausen.
Rens og del rosenkålen i to hvis de er store. Skjær rødløken i tynne båter. Rens bønner. Finhakk hvitløken. Smelt smøret, stek løk, hvitløk, bønner og rosenkål på middels varm panne sammen med småtomater. Etter ca. 5 minutter tilsettes sitronskall og -saft, chili og honning. Stek til alt får farge. Strø på salt og pepper.
Skjær kjøttet i pene skiver, og strø på salt og pepper. Server med grønnsakblandingen og sausen. Kokte mandelpoteter er godt til.
Oppskrift
![](https://www.oppskrift.no/bilder/c/m/2/71fd8577-allers-profilbilde.jpg)