Lammestek med stekt rosenkål, rødløk og bønner
Lammestek med stekt rosenkål, rødløk og bønner
Oppskrift
Vurdering
DETTE TRENGER DU
PERSONERSLIK GJØR DU
Start med sausen. La vin og buljong koke samme med gulrot, løk og sellerirot til det gjenstår ca. 2 dl. Sil bort grønnsakene. Rør i smøret, og smak til med salt og pepper.
Stek kjøttet rundt det hele. Strø på salt og pepper. Stek ved 150˚ til kjernetemperaturen er ca. 58˚. Ta steken ut, og la den hvile innpakket i aluminiumsfolie. Sjyen fra pannen kan du sile over i sausen.
Rens og del rosenkålen i to hvis de er store. Skjær rødløken i tynne båter. Rens bønner. Finhakk hvitløken. Smelt smøret, stek løk, hvitløk, bønner og rosenkål på middels varm panne sammen med småtomater. Etter ca. 5 minutter tilsettes sitronskall og -saft, chili og honning. Stek til alt får farge. Strø på salt og pepper.
Skjær kjøttet i pene skiver, og strø på salt og pepper. Server med grønnsakblandingen og sausen. Kokte mandelpoteter er godt til.