Lise Finckenhagens eksotisk pinnekjøtt
Lise Finckenhagens eksotisk pinnekjøtt
Eksotisk pinnekjøtt er en rett Lise Finckenhagen stadig vender tilbake til.
Foto: Sara Johannessen/boka "Lises jul", Font forlagDETTE TRENGER DU
PERSONERSLIK GJØR DU
Kok opp 2 dl vann og en klype salt i en kasserolle. Tilsett couscousen, skru av varmen og legg på lokk. La couscousen svelle i 5 minutter. Rør den luftig med en gaffel og bland couscousen sammen med gryten. Dryss over hakkede urter og granateplekjerner. Hvis du heller vil servere couscousen ved siden av kan du smake den til med 3 ss olivenolje, 1-2 ss sitronsaft, salt og pepper.
Serveres gjerne med litt yoghurt naturelle som tilbehør. Harissa er en nordafrikansk sterk krydderpasta som inneholder blant annet chili, tomat og hvitløk. Får du ikke tak i det kan du smake til sausen med en sterk chilisaus.
Skjær løken i skiver og gulrøttene i jevne biter. Flå og grovhakk tomatene. Varm et par spiseskjeer olivenolje i en vid gryte. Fres løk og ingefær til løken blir myk, uten å få farge.
Tilsett gulrøtter, spisskummen, knust koriander, kanel og gurkemeie. Fres videre i et minutt eller to. Tilsett hakkede tomater, 1 ss harissa og kjøttkraft. La det hele småkoke uten lokk i 20 minutter. Legg i pinnekjøttet, delte aprikoser og mandler. Legg på lokk og la det syde i 20-30 minutter, rør i gryten av og til. Smak til med noen dråper sitronsaft og litt mer harissa om nødvendig.
Eksotisk pinnekjøtt er en rett Lise Finckenhagen stadig vender tilbake til.
Foto: Sara Johannessen/boka "Lises jul", Font forlag