nivå
Lett
aktiv
40min
totalt
55min
Pai med ostesaus
nivå
Lett
aktiv
40min
totalt
55min
Pai med ostesaus
Med ferdig paideig og tomatsaus fra glass er dette en pai du lager i en fart.
DETTE TRENGER DU
PERSONER1stk
Paideig(fersk)
1ss
Smør(til formen)
2ss
Rapsolje(til steking)
1klype(r)
1klype(r)
400g
1stk
3fedd
100g
400g
1dl
Bladpersille(hakket)
6stk
SLIK GJØR DU
Kle en smurt ildfast form med paideigen.
Varm opp olje i en stekepanne og stek kjøttdeigen smuldrete. Strø på salt og pepper. Grovhakk sopp, strimle paprika og hakk hvitløken. Stek dette noen minutter.
Hell i maiskornene, halvparten av tomatsausen og persille. Rør om og dra pannen til siden.
Sett ovnen på 175°.
Kok opp fløte i en kjele. Bland i ostene og rør om til sausen blir litt tykk. Smak til med salt og pepper
Legg kjøttdeig, resten av tomatsausen og ostesausen i paiskallet. Legg på delte tomater og stek paien på nederste rille i ovnen til den får fin farge i ca. 40 minutter.
La paien hvile litt og server den lunken med en enkel salat eller bare noen urter og snittet purre på toppen.