Porsjonspizza med hjemmelaget tomatsaus Oppskrift
nivå
Lett
aktiv
45min
totalt
1t

Porsjonspizza med hjemmelaget tomatsaus

nivå
Lett
aktiv
45min
totalt
1t

Porsjonspizza med hjemmelaget tomatsaus

HJEMMELAGET: Denne oppskriften gjør det mulig at alle får sin favorittpizza!

Foto: Opplysningskontoret for frukt og grønt

Inneholder

Gluten

Oppskrift

mat@dagbladet.no

Vurdering

2.8 (23 stemmer)
Sett frem skåler bl.a. med oppkuttet paprika, tomat, oliven, sopp, ruccula, asparges og løk og kjøtt og ost om du ønsker det. Da kan alle lage sin egen porsjonspizza med det de liker best. Server gjerne en salat til.

DETTE TRENGER DU

PERSONER

Grov pizzabunn

4dl
1pose(r)
2.5dl
0.5dl
Helkorn(hvete)
0.5ts

Hjemmelaget pizzasaus

4stk
Tomat(store)
2ss
Oregano(frisk)
2ss
Timian(hakket)
0.5ts
0.25ts
Svart pepper(nykvernet)

SLIK GJØR DU

  1. Varm opp vannet til det er fingervarmt. Løs gjæren opp i vannet. Bland vann, gjær og olje og tilsett resten av det tørre. Kna deigen til den er passe fast og fin. Tilsett mer vann om behov. Strø over litt mel og sett deigen til heving i minst 30 minutter.

  2. Finhakk løk og hvitløk. Surr det i oljen til løken er blank. Fjern skinnet på tomatene ved å skålde dem i kokende vann i 1 minutt. Skjær tomater i små biter. Tilsett tomater og krydder i løken. La tomatsausen småkoke i ca. 20 minutter til den har fått en litt tykk konsistens. Smak til med salt og nykvernet pepper.

  3. Del deigen i 4 emner og kjevle ut til porsjonspizzaer direkte på bakepapir. Fordel pizzasausen over, så den toppingen du ønsker.

  4. Stek pizzaene midt i ovnen på 180°C i ca. 15 minutter.

  5. Serveres umiddelbart.

HJEMMELAGET: Denne oppskriften gjør det mulig at alle får sin favorittpizza!

Foto: Opplysningskontoret for frukt og grønt

Inneholder

Gluten

Oppskrift

mat@dagbladet.no

Vurdering

2.8 (23 stemmer)

TAGGER

DEL OPPSKRIFTEN