Porsjonspizza med hjemmelaget tomatsaus
Porsjonspizza med hjemmelaget tomatsaus
HJEMMELAGET: Denne oppskriften gjør det mulig at alle får sin favorittpizza!
Foto: Opplysningskontoret for frukt og grøntInneholder
Oppskrift
Vurdering
DETTE TRENGER DU
PERSONERHjemmelaget pizzasaus
SLIK GJØR DU
Varm opp vannet til det er fingervarmt. Løs gjæren opp i vannet. Bland vann, gjær og olje og tilsett resten av det tørre. Kna deigen til den er passe fast og fin. Tilsett mer vann om behov. Strø over litt mel og sett deigen til heving i minst 30 minutter.
Finhakk løk og hvitløk. Surr det i oljen til løken er blank. Fjern skinnet på tomatene ved å skålde dem i kokende vann i 1 minutt. Skjær tomater i små biter. Tilsett tomater og krydder i løken. La tomatsausen småkoke i ca. 20 minutter til den har fått en litt tykk konsistens. Smak til med salt og nykvernet pepper.
Del deigen i 4 emner og kjevle ut til porsjonspizzaer direkte på bakepapir. Fordel pizzasausen over, så den toppingen du ønsker.
Stek pizzaene midt i ovnen på 180°C i ca. 15 minutter.
Serveres umiddelbart.
HJEMMELAGET: Denne oppskriften gjør det mulig at alle får sin favorittpizza!
Foto: Opplysningskontoret for frukt og grønt