Reinsdyrpizza
Reinsdyrpizza
POPULÆR: Reinsdyrpizzaen til Lofthus Samvirkerlag.
Foto: Mette RandemDETTE TRENGER DU
PERSONERTopping
SLIK GJØR DU
Bland sammen mel og salt. Løs opp gjær i vann – har du det travelt, bruk lunka vann. Har du tid, bruk kaldt. Elt sammen mel og gjærvann. Ha i olje. Elt i ti minutters tid. Har du en kjøkkenmaskin med elteklo, bruk den på lav hastighet. La heve i minst en halvtime – gjerne mer.
Bland sammen og smak til med salt og pepper.
Ha på hvit saus og revet ost. Både saus og ost skal legges på i mindre mengder enn du tror! Stek én og én pizza nederst i ovnen. Stek til det bobler og skorpen blir brun. Det pleier å ta om lag fire minutter, men varierer mye fra ovn til ovn.
Ta ut pizzaen. Ha på reinsdyrkjøtt, strø over granateple, krydre med salt og pepper.
Forvarm ovnen til 250 grader, 275 hvis du får det til. Del deigen i to. Bak ut pizzadeigen. Du trenger mer mel til denne utbakingen.
TIPS: Du kan også bruke polenta, som ikke klisser.
POPULÆR: Reinsdyrpizzaen til Lofthus Samvirkerlag.
Foto: Mette Randem