Reinsdyrstek med viltsaus
Reinsdyrstek med viltsaus
DETTE TRENGER DU
PERSONERViltsaus
SLIK GJØR DU
Gni inn steken med krydderet. Stikk et steketermometer inn mot kjernen av kjøttet. Legg steken i en langpanne med gulrot i skiver og selleri i biter. Tilsett vannet og sett pannen inn i stekeovnen på 125°. Steketiden er 1 ½–2 timer, avhengig av stekens tykkelse.
Når steketermometeret viser 70°, har steken en rosa snittflate. Og ved 76° er den grå. Strø salt på steken og la den hvile mens du lager sausen.
Kok ut pannen med litt vann. Sil opp skyen, brun smør og mel og spe med sky. Spe med buljong hvis du har lite kraft. La dette småkoke i ca. 10 minutter. Tilsett rømme, geitost eller tyttebær og smak til med salt og krydder.
Server steken oppskjært i tynne skiver med saus, poteter, stekt sopp og rødløk. Grønne bønner smaker godt til. Pynt gjerne fatet med tyttebær. Tyttebærsyltetøy eller rørte tyttebær er godt til.