Gresk taco med melonsalat Oppskrift
nivå
Lett
aktiv
20min
totalt
30min

Gresk taco med melonsalat

nivå
Lett
aktiv
20min
totalt
30min

Gresk taco med melonsalat

Legg grillspydene i kaldt vann ca. 20 minutter før de skal brukes, så tar de ikke fyr når de legges på grillen. Foto: All Over Press

Inneholder

Egg
Laktose

Oppskrift

Vurdering

1.6 (5 stemmer)
I stedet for tortillabrød, kan du servere potetlomper eller lefser til grillmaten.  

DETTE TRENGER DU

PERSONER
2stk
Løk(finhaket)
1stk
1pose(r)

Gresk salat

45g
Spinat(fersk)
0.5stk
Rødløk(hakket)
3stk
Tomat(i biter)
1skiver
Vannmelon(i biter)

Hummus

1boks(er)
Kikerter(hermetiske)
0.5ts
0.5ss
1ss
Kruspersille(finhakket)

Servering

8stk
Tortilla (Fullkorn)(eller potetlomper)
1pakke(r)

Tzatziki

0.5stk
2dl
Yoghurt(gresk eller tyrkisk)
2fedd
Hvitløk(presset)
1klype(r)

SLIK GJØR DU

  1. Lag tzatziki. Riv agurken og klem ut vannet. Bland agurken med yoghurt, presset hvitløk og salt. Sett det kjølig.

  2. Skyll kikerter godt. Ha kikertene i en food prosessor sammen med sitronsaft, hvitløk, salt, tahini og olje. Humusen skal ha en myk konsistens. Vend inn finhakket bladpersille til slutt.

  3. Skyll spinaten. Bland rødløk, to-mat, agurk og melon med spinaten.

  4. Varm brødene ved 225° i noen minutter. Potetlomper trenger du ikke varme.

  5. Bland kjøttdeig, løk, egg og krydderblanding og form til ovale biffer, som tres på grillspyd. Pensle biffene med olje, og grill spydene i ca. 5 minutter eller til de er gjennomstekt. Snu på dem mens du griller. Spydene kan også stekes i ovnen på en stekeplate ved 225° i 15 minutter.

  6. Strø sesamfrø over biffene, og server dem med gresk salat, tzatziki, humus og pepperoni.

Legg grillspydene i kaldt vann ca. 20 minutter før de skal brukes, så tar de ikke fyr når de legges på grillen. Foto: All Over Press

Inneholder

Egg
Laktose

Oppskrift

Vurdering

1.6 (5 stemmer)

TAGGER

DEL OPPSKRIFTEN