nivå
Lett
aktiv
10min
totalt
25min
Gresskarsuppe med kokos og rød curry
nivå
Lett
aktiv
10min
totalt
25min
Gresskarsuppe med kokos og rød curry
LITT HOT: Gresskarsuppe med kokos og rød curry
Foto: Mette Randem
Gresskarsuppe med kokos og rød curry er enkel å lage, særlig hvis du lager den med restene av krydderbakte gresskar. Hvis du ikke har rester å starte med, kan du også ha små, rå biter gresskar rett i suppa. I så fall må du koke 15 minutters tid ekstra (og gjerne være litt rausere med krydder).
Suppa smaker også godt med biter av fisk eller kylling.
DETTE TRENGER DU
PERSONER600g
Gresskar(krydderbakt (se Viestads oppskrift) eller rå)
2ss
2fedd
Hvitløk(knust)
4dl
Kokosmelk((en boks))
1ss
Fiskesaus (Fish sauce)(kan sløyfes)
2ts
2ss
2ss
0.5stk
Chili(finhakket, eller mer, smak til)
SLIK GJØR DU
Fres currypasta og hvitløk i en gryte i litt olje i 3-5 minutter. Ha i gresskar, kokosmelk, kraft og eventuelt mer krydder og fiskesaus. Kok opp, la småkoke et par minutter. Kjør med en stavmikser eller i en kjøkkenmaskin til du har en jevn konsistens.
Smak til med salt. Ha i suppetallerkener. Dryss over i frisk koriander, ingefær, nøtter, sesamfrø, chili og limesaft.
LITT HOT: Gresskarsuppe med kokos og rød curry
Foto: Mette Randem