Kjøttpaté med cumberlandsaus
Kjøttpaté med cumberlandsaus
DETTE TRENGER DU
PERSONERCumberlandsaus
SLIK GJØR DU
Lag først sausen. Riv appelsinskall i tynne strimler. Skrell og finhakk sjalottløk. Legg dette i en kjele og la det koke i ca. 5 minutter i vannet. Sil av skallet og avkjøl strimlene i kaldt vann.
Rør sennepspulver, ingefær og kajennepepper sammen med appelsinsaft, sitronsaft og portvin.
Varm opp ripsgelé på svak varme i en kjele til den er flytende. Ta kjelen vekk fra platen. Bland med de øvrige
ingrediensene.
La sausen trekke i kjøleskapet i noen timer før bruk.
Skrell og finhakk løk og hvitløk. Arbeid sammen kjøttdeigen med løk, leverpostei, salt, pepper, timian, valnøtter og portvin, gjerne i en kjøkkenmaskin. Tilsett potetmel, egg og crème fraîche. Bland godt.
Hell røren i en smurt form ca. 1 ½ l. Legg gjerne en remse bakepapir i bunnen av formen. Jevn til overflaten.
Stek pateen midt i ovnen i ca. 1 time ved 180° i ca. 30 minutter.
La pateen avkjøles i formen før den hvelves ut. Sett pateen kaldt i noen timer.
Pynt oppå med små agurker, sølvløk og eventuelt tranebær.