Laks med chiafrø og rekesalsa
Laks med chiafrø og rekesalsa Oppskrift
nivå
Lett
aktiv
20min
totalt
30min

Laks med chiafrø og rekesalsa

nivå
Lett
aktiv
20min
totalt
30min

Laks med chiafrø og rekesalsa

Chiafrø er fulle av viktige næringsstoffer! Foto: Kent Jardhammar

Inneholder

Fisk
Skalldyr

Oppskrift

Vurdering

0.6 (5 stemmer)
Chiafrø er frø fra en blomsterplante i myntefamilien. Frøene har høyt innhold av essensielle fettsyrer, proteiner, antioksidanter, vitaminer og mineraler. Chiafrø er nøytrale i smak og kan utvide seg 12 ganger når de legges i vann.

DETTE TRENGER DU

PERSONER
500g
Laks(4 stk fileter)
1ts
1klype(r)
100g
0.25stk

Rekesalsa

500g
Reker(med skall)
1skiver
1ss
Gressløk(klippet)

SLIK GJØR DU

  1. Tørk laksebitene på alle sider og stek dem i en stekepanne med olje. Strø på salt og pepper.

  2. Legg dem i en ildfast form og strø på chiafrø. Sett formen midt i ovnen på 200° i ca. 15 minutter slik at de blir gjennomstekte.

  3. Skrell reker og avokado. Skjær avokado i biter og press over limesaft. Bland reker og avokado. Strø over gressløk.

  4. Del aspargesen i biter og legg i kokende vann i 3 minutter. Stek spinaten raskt uten at den faller helt sammen.

  5. Legg laksebitene på en seng av spinat. Fordel rekesalsaen over og server med asparges. Strø granat-eplekjerner over.

Chiafrø er fulle av viktige næringsstoffer! Foto: Kent Jardhammar

Inneholder

Fisk
Skalldyr

Oppskrift

Vurdering

0.6 (5 stemmer)

TAGGER

DEL OPPSKRIFTEN