nivå
Lett
aktiv
20min
totalt
30min
Laks med chiafrø og rekesalsa
nivå
Lett
aktiv
20min
totalt
30min
Laks med chiafrø og rekesalsa
Chiafrø er frø fra en blomsterplante i myntefamilien. Frøene har høyt innhold av essensielle fettsyrer, proteiner, antioksidanter, vitaminer og mineraler. Chiafrø er nøytrale i smak og kan utvide seg 12 ganger når de legges i vann.
DETTE TRENGER DU
PERSONERSLIK GJØR DU
Tørk laksebitene på alle sider og stek dem i en stekepanne med olje. Strø på salt og pepper.
Legg dem i en ildfast form og strø på chiafrø. Sett formen midt i ovnen på 200° i ca. 15 minutter slik at de blir gjennomstekte.
Skrell reker og avokado. Skjær avokado i biter og press over limesaft. Bland reker og avokado. Strø over gressløk.
Del aspargesen i biter og legg i kokende vann i 3 minutter. Stek spinaten raskt uten at den faller helt sammen.
Legg laksebitene på en seng av spinat. Fordel rekesalsaen over og server med asparges. Strø granat-eplekjerner over.