nivå
Lett
aktiv
25min
totalt
30min
Laksegryte med kokosmelk, persillerot og karri
nivå
Lett
aktiv
25min
totalt
30min
Laksegryte med kokosmelk, persillerot og karri
Eksotisk gryte med smak av kokos og karri.
DETTE TRENGER DU
PERSONER4stk
Laks(filet, uten skinn og bein)
3stk
1pose(r)
1stk
2fedd
2kvist
1ss
2dl
1ss
Fiskebuljong(fond)
2dl
1boks(er)
0.5stk
Koriander(1/2 potte)
2ss
1klype(r)
Salt(smak til )
1klype(r)
Svart pepper(smak til )
SLIK GJØR DU
Salt fisken på begge sider med 1 ts salt. La den trekke i kjøleskapet til den skal legges i sausen.
Skrell og skjær persillerot i ca. 2 cm store biter. Skrell og finhakk løk og hvitløk. Knus sitrongresset med et knivskaft og hakk det fint.
Stek løk, persillerot, gulrøtter, hvitløk, sitrongress og karri i 1 ss smør i en stor kjele. Tilsett vin, fond, vann og kokosmelk.
La det småkoke under lokk i ca. 15 minutter til grønnsakene er myke.
Jevn sausen med maisenna, som er utrørt i ½ dl kaldt vann. Smak til med salt og pepper.
Legg fiskebitene i gryten og la fisken trekke i ca. 5 minutter.
Pynt gryten med koriander. Server med ris eller couscous.