Pho
Pho
Denne legendariske nudelsuppa får du på hvert gatehjørne i Vietnam. Her er en god kraft avgjørende for smaken. Dagbladets Karla Siverts bruker gjerne en av sine favoritter – oksehalekraft.
Foto: Mette MøllerDETTE TRENGER DU
PERSONEROksehalekraft
SLIK GJØR DU
Start med kraften. Stek løk og hvitløk hardt i en panne, slik at løken blir godt stekt. Brun oksehalene i stekeovn på høy varme.
Ha alt i en stor kjele, og fyll på med kaldt vann til det dekker. Ha i krydderet.
Kok opp og skum av. La så oksehalene småputre i 4-5 timer. Fyll på med mer vann hvis det trengs.
Sil av kraften. Plukk kjøttet av oksehalene.
Ha så de øvrige ingrediensene oppi kraften. Til 4 personer trenger du 1 liter kraft. La suppa koke til gulrøttene er møre. Du kan også bruke andre grønnsaker hvis du ønsker det.
Smak til slik at suppa er så kraftig krydret som du ønsker. Legg i kjøttet og kokte risnudler. Server med frisk koriander og hvis det er sesong for det – gjerne et par blader ramsløk.
Denne legendariske nudelsuppa får du på hvert gatehjørne i Vietnam. Her er en god kraft avgjørende for smaken. Dagbladets Karla Siverts bruker gjerne en av sine favoritter – oksehalekraft.
Foto: Mette Møller