Pho Oppskrift
nivå
Lett
aktiv
30min
totalt
5t 30min

Pho

nivå
Lett
aktiv
30min
totalt
5t 30min

Pho

Denne legendariske nudelsuppa får du på hvert gatehjørne i Vietnam. Her er en god kraft avgjørende for smaken. Dagbladets Karla Siverts bruker gjerne en av sine favoritter – oksehalekraft. 

Foto: Mette Møller

Inneholder

Skalldyr
Gluten

Oppskrift

mat@dagbladet.no

Vurdering

3.4 (15 stemmer)
Denne legendariske nudelsuppa får du på hvert gatehjørne i Vietnam. Her er en god kraft avgjørende for smaken, og Karla bruker gjerne en av sine favoritter – oksehalekraft. Uttalen er hett diskusjonstema. De aller fleste lander på noe i nærheten av "fa". Men kjært barn har mange navn. Det viktigste er smaken.

DETTE TRENGER DU

PERSONER
400g
Svineribbe(langtidsstekt svineribbe, i tynne skiver (eller plukket kjøtt av kokte oksehaler))
3ss
Gulrot(i skiver)
3ss
Ingefær(revet)
Soyasaus(smak til)
3stk
Vårløk(finsnittet)
2klype(r)
1ss
Sitrongress(revet, smak til)
Ramsløk(Til garnityr dersom sesong for det, kan sløyfes)

Oksehalekraft

0.5stk
Hvitløk(4-5 fedd)
1stk
1klype(r)
Ingefær(revet, smak til)
1ss
Vann(til det dekker)

SLIK GJØR DU

  1. Start med kraften. Stek løk og hvitløk hardt i en panne, slik at løken blir godt stekt. Brun oksehalene i stekeovn på høy varme. 

  2. Ha alt i en stor kjele, og fyll på med kaldt vann til det dekker. Ha i krydderet. 

  3. Kok opp og skum av. La så oksehalene småputre i 4-5 timer. Fyll på med mer vann hvis det trengs. 

  4. Sil av kraften. Plukk kjøttet av oksehalene. 

  5. Ha så de øvrige ingrediensene oppi kraften. Til 4 personer trenger du 1 liter kraft. La suppa koke til gulrøttene er møre. Du kan også bruke andre grønnsaker hvis du ønsker det. 

  6. Smak til slik at suppa er så kraftig krydret som du ønsker. Legg i kjøttet og kokte risnudler. Server med frisk koriander og hvis det er sesong for det – gjerne et par blader ramsløk. 

Denne legendariske nudelsuppa får du på hvert gatehjørne i Vietnam. Her er en god kraft avgjørende for smaken. Dagbladets Karla Siverts bruker gjerne en av sine favoritter – oksehalekraft. 

Foto: Mette Møller

Inneholder

Skalldyr
Gluten

Oppskrift

mat@dagbladet.no

Vurdering

3.4 (15 stemmer)

DEL OPPSKRIFTEN