Grillet kveite med pepperrothollandaise Oppskrift
nivå
Vanskelig
aktiv
45min
totalt
1t

Grillet kveite med pepperrothollandaise

nivå
Vanskelig
aktiv
45min
totalt
1t

Grillet kveite med pepperrothollandaise

Grillet kveite servert med tomat- og kongekrabbelasagne og hjemmelaget hollandaise med pepperrot. Foto: Synnøve Dreyer

Inneholder

Fisk
Egg
Skalldyr
Laktose

Oppskrift

Vurdering

1.9 (26 stemmer)
Kveite, eller hellefisk som den også kalles, er én av våre fineste fisker, hvit og fast i «fisken».  

DETTE TRENGER DU

PERSONER
600g
1klype(r)
1klype(r)

Pepperrothollandaise

300g
Smør(usaltet)
1stk
Sitron(skall og sitron)
1ss
Pepperrot(revet)
1klype(r)
1klype(r)

Til servering

10stk

Tomat- og kongekrabbelasagne

150g
Kongekrabbe(renset)
4dl
Fiskebuljong(eller skalldyrkraft)
10stk
Korianderfrø(ristet tørr i panne i 2 minutter)
1klype(r)
1ss
Parmesan(revet)
150g
2stk
Tomat(plommetomat)
1klype(r)
1klype(r)

SLIK GJØR DU

  1. Kok inn skalldyrkraft og krydder til lasagnen så den får kraftig smak. Kok appelsinsaften inn til 1/3 og bland den i skalldyrkraften.

  2. La rå kongekrabbe trekke i kraften i 2—3 minutter. Dette er ikke nødvendig hvis den kjøpes kokt. Hold av noen pene biter til pynt og hakk resten.

  3. Rør fløten i skalldyrkraften og kok den inn et par minutter til den får fyldig konsistens. Rør inn hakket kongekrabbe, basilikum og parmesan.

  4. Rens og fres spinaten i litt olje, smak til med salt og pepper. La spinaten renne av på et håndkle.

  5. Dypp tomatene i kokende vann og flå av skinnet. Del dem og ta ut frøene. Skjær skiver av tomatene, i størrelse til formene du skal lage lasagnen i.

  6. Legg tomat i bunnen av formen, så et lag spinat, deretter krabbe­stuingen og tomat på toppen. Før servering varmes lasagnen i ovn ved 150° i 2–3 minutter.

  7. Smelt smøret til hollandaise­sausen, ta det av varmen og la det stå så de faste stoffene i smøret synker til bunns. Bare det klare smørfettet skal brukes. Visp eggeplommene over vannbad til de tykner, visp inn det klare smøret litt om gangen. Spe i olivenolje, først dråpevis, når sausen begynner å tykne, i en tynn stråle. Smak til med sitron og salt. Smak den til med pepperrot, salt og sukker. Pepperrotsmaken kommer best frem med litt sukker i sausen.

  8. Dryss salt og pepper på fisken og pensle den lett med olje. Stek den i grillpanne, 2–3 minutter på hver side, eller i ovn ved 150° i 6–8 minutter avhengig av tykkelsen. Anrett fisken på aspargestopper med tomat- og kongekrabbelasagne ved siden av og sausen rundt, som på bildet.

Grillet kveite servert med tomat- og kongekrabbelasagne og hjemmelaget hollandaise med pepperrot. Foto: Synnøve Dreyer

Inneholder

Fisk
Egg
Skalldyr
Laktose

Oppskrift

Vurdering

1.9 (26 stemmer)

TAGGER

DEL OPPSKRIFTEN