Grønn curry
Grønn curry
STERK OG GOD: Dette er sterk og god novembermat. Juster med mindre chili hvis du ikke er glad i så sterk mat, men en curry skal rive litt.
Foto: Mette MøllerDETTE TRENGER DU
PERSONERSLIK GJØR DU
Bein ut kyllingen og skjær den i grove terninger. Stek kyllingen lett sammen med løk, fennikel, hvitløk, chili, limeblader og ingefær i dyp panne eller gryte. Legg gjerne med beina fra kyllingen, så du får ut smaken fra dem også.
Ha på grønn currypaste og fres godt. Ha på vann og kokosmelk. La det hele koke godt sammen.
Om lag 5 minutter før servering har du i blomkål, gulrot og bønner. Eller bruk andre grønnsaker du liker godt. Ta ut kyllingbeina på slutten, og smak til med fishsauce, lime, litt salt og eventuelt brunt sukker. Strø over med urtene til slutt, og server med kokt ris.
STERK OG GOD: Dette er sterk og god novembermat. Juster med mindre chili hvis du ikke er glad i så sterk mat, men en curry skal rive litt.
Foto: Mette Møller