Lammefilet med luksusmos og bacon Oppskrift
nivå
Middels
aktiv
1t
totalt
2t

Lammefilet med luksusmos og bacon

nivå
Middels
aktiv
1t
totalt
2t

Lammefilet med luksusmos og bacon

Saftig lammefilet med potetmos og bacontopping. Foto: All Over Press

Inneholder

Laktose
Egg

Oppskrift

Vurdering

2.9 (6 stemmer)
Lammefilet er luksusmat. Den møre, fine fileten er førsteklasses kjøtt. Server det helst litt rosa i kjernen.

DETTE TRENGER DU

PERSONER
1klype(r)
1klype(r)
1ss
Smør(til steking)
0.5dl

Ovnsbake tomater

0.5stk
Sitron(revet skall)
1klype(r)

Potetmos

600g
75g
Parmesan(revet)

Pynt

1dl
Kruspersille(hakket)

Topping

150g
2ss
Løk(finhakket)

SLIK GJØR DU

  1. Sett ovnen på 175°. Krydre fileten med salt og pepper.

  2. Legg tomater i en ildfast form og drypp over litt olivenolje. Krydre med sitronskall, flaksalt og pepper. Sett tomatene i ovnen i ca. 30 minutter.

  3. Skrell og del poteter i skiver og selleri i biter. Kok i lett saltet vann til de er myke i 15–20 minutter.

  4. Hell av kokevannet og mos dem, men ikke for mye. Riv osten og rør den i sammen med smør og eggeplomme. Smak til med salt og pepper.

  5. Skjær bacon i små biter og stek det sprøtt i panne. Hakk hvitløken og tilsett den sammen med hakket løk. La det steke noen minutter. Hell på eddik og smuldre i laurbærblad. La det koke noen minutter.

  6. Stek lammefileten rundet det hele i litt smør i en stekepanne. Legg den over i en smurt ildfast form og etterstek i ovnen i ca. 6–7 minutter. Kok ut stekepannen med kalvebuljong og rødvin. La sjyen koke ca. 5 minutter. Jevn med maisenna rørt ut i litt kaldt vann. Smak til med salt og pepper.

  7. Skjær opp kjøttet og strø baconet over. Server med sausen, sjyen og tomatene.

  8. Dryss på hakket persille ved servering.

Saftig lammefilet med potetmos og bacontopping. Foto: All Over Press

Inneholder

Laktose
Egg

Oppskrift

Vurdering

2.9 (6 stemmer)

TAGGER

DEL OPPSKRIFTEN