Lammefilet med luksusmos og bacon
Lammefilet med luksusmos og bacon
DETTE TRENGER DU
PERSONERPynt
SLIK GJØR DU
Sett ovnen på 175°. Krydre fileten med salt og pepper.
Legg tomater i en ildfast form og drypp over litt olivenolje. Krydre med sitronskall, flaksalt og pepper. Sett tomatene i ovnen i ca. 30 minutter.
Skrell og del poteter i skiver og selleri i biter. Kok i lett saltet vann til de er myke i 15–20 minutter.
Hell av kokevannet og mos dem, men ikke for mye. Riv osten og rør den i sammen med smør og eggeplomme. Smak til med salt og pepper.
Skjær bacon i små biter og stek det sprøtt i panne. Hakk hvitløken og tilsett den sammen med hakket løk. La det steke noen minutter. Hell på eddik og smuldre i laurbærblad. La det koke noen minutter.
Stek lammefileten rundet det hele i litt smør i en stekepanne. Legg den over i en smurt ildfast form og etterstek i ovnen i ca. 6–7 minutter. Kok ut stekepannen med kalvebuljong og rødvin. La sjyen koke ca. 5 minutter. Jevn med maisenna rørt ut i litt kaldt vann. Smak til med salt og pepper.
Skjær opp kjøttet og strø baconet over. Server med sausen, sjyen og tomatene.
Dryss på hakket persille ved servering.