Norges beste pizza 2017 Oppskrift
nivå
Lett
aktiv
30min
totalt
1t

Norges beste pizza 2017

nivå
Lett
aktiv
30min
totalt
1t

Norges beste pizza 2017

Vinneren av NM i pizza 2017, laget av Elio Corso fra Eataly Ristorante på Aker Brygge i Oslo. 

Foto: Lars Gulbrandsen

Inneholder

Gluten
Laktose

Oppskrift

Vurdering

3.4 (32 stemmer)
Elio Corsi fra Eataly Ristorante på Aker Brygge vant NM i Pizza 2017 med en italiensk pizza fylt med jordskokksaus, langtidsstekt fjell-lam og trøffel. Merk at en av ingrediensene - lammekjøttet - langtidsstekes over 8-10 timer. Norgesmesteren bruker revet fersk trøffel over pizzaen. Du kan også bruke syltet trøffel fra glass, eller erstatte trøffelen med skivet og stekt kantarell eller steinsopp. Du kan også erstatte fersk trøffel med et par små dråper trøffelolje i jordskokk-kremen. Pizzaen smaker veldig godt også uten trøffel.  3 stk pizza.  

DETTE TRENGER DU

PERSONER

Pizzadeig

1700g
Hvetemel(Pizzamel, Tipo 0 eller 00)
1100g
50g

Langtidsstekt lam

500g
Lammelår(Velg et lite lammelår og bruk resten av kjøttet f.eks. i sandwicher. Du kan også bruke annet benfritt lammekjøtt i denne oppskriften. )
1stk
Rosmarin(potte)
1stk
Timian(potte)
2ss
1stk
3fedd
Hvitløk(finhakket)

Salat

1stk
Dill(potte)
1stk
Karse(Ett beger karse eller spirer.)
0.5ts

Garnityr

1stk
Squash (Zucchini)(I tynne skiver, 1-2 mm. )
2dl
Parmesan(høvlet/grovrevet)
50g
Trøffel(fersk, i skiver)

SLIK GJØR DU

 1. Ha mel og gjær i bollen til en kjøkkenmaskin- Bruk grindvispen (ikke eltekrok eller ballongvisp), og kjør på lav hastighet i tre minutter. Stopp maskinen og tilsett alt vannet. Start maskinen igjen og kjør på lav hastighet i ett minutt. Tilsett salt. 

 2. Kjør deigen i ca. ti minutter på lav hastighet. Hell i oljen, og kjør i ytterligere fem minutter på middels hastighet. 

 3. Legg bunnen over på en stekeplate med bakepapir. Smør på jordskokk-krem (se oppskrift), og fordel squashskiver utover bunnen. La pizzaen etterheve på platen til du ser en boble i deigen. Da er den klar for ovnen. 

 4. Stek pizzaen i ovn i ca. 8 minutter ved svært høy varme, gjerne 250 grader eller mer. følg med og sjekk pizzaen underveis. Avslutt med lammekjøtt, salat, parmesan, solsikkekjerner og trøffel, som angitt under. 

 5. Skrell jordskokken og skjær i terninger på ca. 2x2 cm. 

 6. Hakk sjalottløken. Varm opp olivenolje og smør i en gryte og ha i jordskokkterninger og løk. Rør i gryta, og la løken bli blank, men ikke brun. 

 7. Tilsett kyllingkraften. Kok i ca. 10 minutter. Tilsett melk og fløte vekselvis og litt av gangen. Når alt er mørt, kjøres jordskokken til en fin puré med stavmikser. Smak til med salt og pepper, og avkjøl. 

 8. Vend lammesteken i fersk timian og halvparten av rosmarinen, salt og pepper. Brun den på alle sider i en stekepanne eller støpejernsgryte. Legg steken over i en ildfast form med lokk (eller bruk gryta med lokk). Ha litt vann i bunnen, og langtidsstek lammekjøttet i ovn ved 110 grader i 8 - 10 timer. Fyll på med mer vann etter ca. 4 timer. Steken skal nå en kjernertemperatur på 96 grader. 

 9. Plukk dill, kjørvel og friséesalatens gule blader i små biter. Skjær radicchio i fine strimler og skjør toppen av spirene/karsen. Legg alt i isvann i ca. 15 minutter. Sil av vannet og tørk salaten godt i en salatslynge. Rett før servering vendes salaten i olivenolje og krydres med salt og pepper. 

 10. Skyll og skjær squashen i tynne skiver på ca. 1 - 2 mm. Fordel dem utover jordskokk-kremen før steking. Rist solsikkekjernene i tørr panne til de er gylne. Krydre med litt salt. Fordel salat utover den ferdig stekte pizzaen, dryss solsikkekjerner over, og avslutt med trøffelskiver og parmesan. 

 11. Ha deigen over på melet bord og del den i tre emner på 750 gram og ett emne på 500 gram. 

 12. Dekk emnene med plastfolie og et kjøkkenhåndkle. Vent i ca. 15 minutter, og form deretter deigen til runde bunner på melet bakebord. Ikke bruk kjevle! 

 13. Finhakk sjalottløk, hvitløk og resten av rosmarinen, og stek det mykt i litt smør. Riv lammekjøttet fra hverandre og bland det med løk og urter. Smak til med smør, olivenolje, salt og pepper. Fordel kjøttet over den stekte pizzaen. 

Vinneren av NM i pizza 2017, laget av Elio Corso fra Eataly Ristorante på Aker Brygge i Oslo. 

Foto: Lars Gulbrandsen

Inneholder

Gluten
Laktose

Oppskrift

Vurdering

3.4 (32 stemmer)

TAGGER

DEL OPPSKRIFTEN