Paté med grønn pesto og løkmermelade Oppskrift
nivå
Lett
aktiv
1t 30min
totalt
1t 55min

Paté med grønn pesto og løkmermelade

nivå
Lett
aktiv
1t 30min
totalt
1t 55min

Paté med grønn pesto og løkmermelade

Paté med tranebær, bacon og finhakket løk. Server med løkmarmelade og grønn pesto av grønnkål, parmesan, pinjekjerner, olivenolje og hvitløk. Foto: Synnøve Dreyer

Inneholder

Laktose
Egg

Oppskrift

Vurdering

3 (1 stemmer)
Pateen kan du gjerne lage med kvernet viltkjøtt. Pynt med stekt bacon og varme tranebær. En grønnkålpesto og syltet rødløk er godt følge til pateen.

DETTE TRENGER DU

PERSONER

Grønn pesto

2ts
Sitron(skall)
1klype(r)
Salt(smak til )
1klype(r)
Svart pepper(smak til )

Løkmarmelade

1kg
Rødløk(i tynne ringer)
25g
Ingefær(fersk, finrevet)
1ts
4stk
Nellik(spiker)

Paté

140g
Bacon(i terninger)
1stk
Løk(finhakket)
2fedd
Hvitløk(finhakket)
400g
Svinelever(evt. kyllinglever)
2ts
2stk

SLIK GJØR DU

  1. Sett ovnen på 150°. Legg tranebærene i vann i 20 minutter. La vannet renne av.

  2. Stek bacon, løk og hvitløk noen minutter slik at baconet får litt farge og løken blir myk.

  3. Kjør karbonadedeig og svinelever/kyllinglever i food processor med salt, urtekrydder, egg og maisenna. Tilsett fløten mens maskinen går. Rør inn tranebær, baconblandingen og pistasienøttene.

  4. Kle en brødform (1 ½ l) med bakepapir og hell i blandingen. Stek pateen i nedre del av ovnen i cirka 1 ½ time.
    Server med grønn pesto laget av grønnkål og en løkmarmelade.

  5. Grovhakk grønnkålen og kok den i noen minutter i litt vann slik at den blir myk. La vannet renne godt av.

  6. Miks kålen med revet parmesan, pinjekjerner og hvitløk i food processor eller blender. Hell
    i oljen i en tynn stråle mens maskinen går, tilsett sitronskall og smak til med salt og pepper.

  7. Stek løken i oljen til den blir myk i cirka 10 minutter. Ha i resten av ingrediensene og kok til en fast masse, i cirka 30 minutter. Rør litt underveis. Smak til og avkjøl.

  8. Oppbevar løkmarmeladen på tette glass i kjøleskapet. Marmeladen har lang holdbarhet.

Paté med tranebær, bacon og finhakket løk. Server med løkmarmelade og grønn pesto av grønnkål, parmesan, pinjekjerner, olivenolje og hvitløk. Foto: Synnøve Dreyer

Inneholder

Laktose
Egg

Oppskrift

Vurdering

3 (1 stemmer)

TAGGER

DEL OPPSKRIFTEN