Paté med grønn pesto og løkmermelade
Paté med grønn pesto og løkmermelade
DETTE TRENGER DU
PERSONERGrønn pesto
Løkmarmelade
Paté
SLIK GJØR DU
Sett ovnen på 150°. Legg tranebærene i vann i 20 minutter. La vannet renne av.
Stek bacon, løk og hvitløk noen minutter slik at baconet får litt farge og løken blir myk.
Kjør karbonadedeig og svinelever/kyllinglever i food processor med salt, urtekrydder, egg og maisenna. Tilsett fløten mens maskinen går. Rør inn tranebær, baconblandingen og pistasienøttene.
Kle en brødform (1 ½ l) med bakepapir og hell i blandingen. Stek pateen i nedre del av ovnen i cirka 1 ½ time.
Server med grønn pesto laget av grønnkål og en løkmarmelade.Grovhakk grønnkålen og kok den i noen minutter i litt vann slik at den blir myk. La vannet renne godt av.
Miks kålen med revet parmesan, pinjekjerner og hvitløk i food processor eller blender. Hell
i oljen i en tynn stråle mens maskinen går, tilsett sitronskall og smak til med salt og pepper.Stek løken i oljen til den blir myk i cirka 10 minutter. Ha i resten av ingrediensene og kok til en fast masse, i cirka 30 minutter. Rør litt underveis. Smak til og avkjøl.
Oppbevar løkmarmeladen på tette glass i kjøleskapet. Marmeladen har lang holdbarhet.