Bønnebiffer med grønnsaksmiks
Bønnebiffer med grønnsaksmiks
DETTE TRENGER DU
PERSONERSLIK GJØR DU
La kikerter og bønner renne av. Skyll i vann. Skjær vårløk fint. Finhakk gressløken. Miks erter og bønner med stavmikser eller mos med gaffel. Bland i egg, maisenna, vårløk, gressløk, sitronskall og sesamolje. Press i hvitløk og rør om. Tilsett salt og pepper.
Form til biffer. Hvis blandingen kjennes klissete, kan du legge dem i pannen ved hjelp av en skje (se punkt 5).
Del, kjern ut og finhakk chili. Skrell og skjær gulrøtter i strimler. Strimle purre, squash og fennikel. Bland grønnsakene med olivenolje, salt og hakket persille i en bolle. La det stå og trekke i ca. 15 minutter.
Rør sammen yoghurt med presset hvitløk, limeskall og honning.
Varm opp litt olje i en stekepanne og stek biffene på middels varme i ca. 3 minutter på hver side.
Fordel grønnsakblandingen på porsjonsfat og topp med biffene. Legg til tomater og drypp på sausen. Press litt lime over.