Bønnebiffer med grønnsaksmiks Oppskrift
nivå
Lett
aktiv
20min
totalt
40min

Bønnebiffer med grønnsaksmiks

nivå
Lett
aktiv
20min
totalt
40min

Bønnebiffer med grønnsaksmiks

Sunn og deilig vegetarmiddag med bønnebiffer. Foto: All Over Press

Inneholder

Egg
Laktose

Oppskrift

Vurdering

Bønnebiffer kan anbefales. Bønner er proteinrike og inneholder mineraler og fiber.  

DETTE TRENGER DU

PERSONER

Yoghurtsaus

2dl
Yoghurt(gresk)
1stk
Lime(revet skall)
1ss
Honning(flytende)
1boks(er)
Kikerter(400 g)
1boks(er)
1stk
0.5stk
Sitron(revet skall)
1klype(r)
1klype(r)

Grønnsaker

2stk
0.25stk
0.5stk
1ts
1dl
Kruspersille(hakket)

SLIK GJØR DU

  1. La kikerter og bønner renne av. Skyll i vann. Skjær vårløk fint. Finhakk gressløken. Miks erter og bønner med stavmikser eller mos med gaffel. Bland i egg, maisenna, vårløk, gressløk, sitronskall og sesamolje. Press i hvitløk og rør om. Tilsett salt og pepper.

  2. Form til biffer. Hvis blandingen kjennes klissete, kan du legge dem i pannen ved hjelp av en skje (se punkt 5).

  3. Del, kjern ut og finhakk chili. Skrell og skjær gulrøtter i strimler. Strimle purre, squash og fennikel. Bland grønnsakene med olivenolje, salt og hakket persille i en bolle. La det stå og trekke i ca. 15 minutter.

  4. Rør sammen yoghurt med presset hvitløk, limeskall og honning.

  5. Varm opp litt olje i en stekepanne og stek biffene på middels varme i ca. 3 minutter på hver side.

  6. Fordel grønnsakblandingen på porsjonsfat og topp med biffene. Legg til tomater og drypp på sausen. Press litt lime over.

Sunn og deilig vegetarmiddag med bønnebiffer. Foto: All Over Press

Inneholder

Egg
Laktose

Oppskrift

Vurdering

TAGGER

DEL OPPSKRIFTEN