nivå
Lett
aktiv
15min
totalt
1t
Indisk linsegryte (Dal)
nivå
Lett
aktiv
15min
totalt
1t
Indisk linsegryte (Dal)
DAL: Dette er en klassisk indisk linsegryte med masse spennende smaker.
Foto: Mette MøllerOppskrift
Karla Siverts
mat@dagbladet.noVurdering
3.1 (20 stemmer)
Dette er en klassisk indisk linsegryte med masse spennende smaker. Den smaker minst like godt dager etter, så lag gjerne en stor porsjon.
DETTE TRENGER DU
PERSONER2ss
2fedd
Hvitløk(finhakket)
1stk
Rødløk(finhakket)
1dl
Rosiner(gule)
2ss
Ingefær(finrevet)
1ss
1ts
1stk
4stk
Kardemommefrø(knuste)
0.5stk
Rød chili(finhakket)
1stk
Tomat(stor, i terninger)
300g
Søtpotet(i terninger)
1ts
Svart pepper(nykvernet)
3dl
Røde linser(eller andre bønner)
Salt(smak til)
1l
0.5stk
Lime(saften)
1stk
Koriander(håndfull, finhakket)
SLIK GJØR DU
Fres hvitløk, løk, chili og ingefær i smøret på medium varme i 5 minutter.
Ha så i alle krydderne og fres videre i et par minutter. Tilsett linser, søtpoteter og tomat, og ha på vannet.
La gryta småputre i minst 45 minutter, tilsett litt mer vann hvis du ønsker mer væske.
Smak til med salt og lime, og legg koriander på toppen før servering. Nanbrød er godt til!
DAL: Dette er en klassisk indisk linsegryte med masse spennende smaker.
Foto: Mette MøllerOppskrift
Karla Siverts
mat@dagbladet.noVurdering
3.1 (20 stemmer)