Juletorsk
Juletorsk
DETTE TRENGER DU
PERSONERSLIK GJØR DU
Dryss salt på fisken og la den ligge og hvile i ca. 10 minutter. Skyll den godt i kaldt vann og tørk den.
Hell olivenolje, krydder og appelsin delt i skiver, i en ildfast form. Skjær fisken i serveringsstykker og legg den i formen med skinnsiden opp.
Bak den på 150 °C i ca. 15 minutter. Når fisken er ferdig kan man lett dra av skinnet.
Skrell kålrot og gulrot og kok dem i vann med sitronskiver og en kvist rosmarin. Kok til grønnsakene er helt møre.
Hell av vannet, kast ut sitronen og rosmarinen.
Ha i smøret og fløten mos grønnsakene til en grov stappe.
Smak til med salt, og grovmalt sort pepper.Finhakk sjalottløk, gressløk og timian og surr alt i litt smør til løken er myk. Tilsett rødvin og fiskekraft og kok inn til det halve.
Sil sausen og pisk inn smøret. Smak til med salt og pepper.
Servere juletorsken med rotfruktpuré, rødvinssaus og kokte mandelpoteter.