Nøttepanert kyllingfilet med couscous Oppskrift
nivå
Middels
aktiv
35min
totalt
50min

Nøttepanert kyllingfilet med couscous

nivå
Middels
aktiv
35min
totalt
50min

Nøttepanert kyllingfilet med couscous

Kylling panert med hakkede pekannøtter og servert med lett krydret couscous og gyllen appelsinsaus – en kombinasjon av herlige smaker. Foto: All Over Press

Inneholder

Gluten
Egg

Oppskrift

Vurdering

Kylling panert med hakkede pekannøtter og servert med lett krydret couscous og gyllen appelsinsaus – en kombinasjon av herlige smaker.    

DETTE TRENGER DU

PERSONER
50g
Pekannøtter(eller mandelflak)
0.5ts
1stk
Egg(sammenpisket)
1ss
Olivenolje(til steking)

SLIK GJØR DU

  1. Sett ovnen på 175°. Kok opp vann og olivenolje med litt salt i en kjele. Tilsett couscous og rør om. Legg på lokk, og trekk kjelen av varmen.

    Grovhakk pekannøttene. Krydre kyllingen med salt og pepper og paner i mel, så
    i sammenpisket egg og til slutt i nøtter eller mandelflak.

    Stek filetene forsiktig i litt olje i en stekepanne til nøttene begynner å få farge. Etterstek i ovnen i en ildfast form
    i ca. 15 minutter.

    Kok sammen alle ingredi­ensene til sausen i ca. 10 minutter.
    Varm opp litt olivenolje i en stekepanne, og smuldre i ­couscousen. Krydre med ­gurkemeie, spisskummen, salt og pepper, og stek grynene i ca. 5 minutter på middels ­varmen under omrøring.

    Skrell gulrøttene og skjær i tynne skiver. Skjær løk og vårløk tynt. Bland i rosiner, gulrot, løk og vårløk. La alt bli varmt.
    Server kyllingen med den duftende couscousen og appelsinsausen.

Kylling panert med hakkede pekannøtter og servert med lett krydret couscous og gyllen appelsinsaus – en kombinasjon av herlige smaker. Foto: All Over Press

Inneholder

Gluten
Egg

Oppskrift

Vurdering

TAGGER

DEL OPPSKRIFTEN